Nepomuk

Místo stavby se nachází v obci Nepomuk v jižních Čechách. Okolní zástavba je složena především z velkých statků, které mají většinou polouzavřený půdorys.Snahou bylo vytvořit stavbu, která by svým měřítkem vycházela z okolní zástavby a harmonicky zapadla do tamní přírody.

Objekt je rozdělen na dvě části. První část je rodinný dům, kde budou v 1. podlaží bydlet majitelé a ve 2. podlaží pak budou dva samostatné apartmány s vlastním sociálním zázemím. Druhá část, o jednom nadzemním podlaží, je penzion se třemi apartmány s vlastním sociálním zázemím. Dále se pak v této části nachází kotelna a garáž, která bude v letních měsících fungovat i jako úschovna kol návštěvníků. Obě tyto části jsou propojeny spojovacím krčkem, kde je umístěna recepce.
 
Použití materiálů vychází z okolních staveb, kde převažuje bílá omítka kombinovaná s dřevěným obkladem. Jsou zde však použity i modernější prvky jako „zaříznuté“ schodiště do fasády, spojovací krček provedený v kombinaci skla a mědi, prosklený obývací pokoj nebo rohová okna. Tyto „moderní prvky“ jsou kombinovány s artefakty vycházejících ze starých statků; ať už se jedná o obrovská dřevěná vrata či sedlové střechy.
Penzion je navržen tak, aby svým vzezřením neprovokoval, ale s pokorou zapadl do zdejší malebné krajiny.
 

Název: Penzion Domesi – Nepomuk

Autor: Prodesi - Pavel Horák

Spolupráce: Lukáš Pejsar

Investor: soukr. osoba
 

 

Vizualizace

Půdorysy